сряда, 8 септември 2010 г.

Биографичен филм за Роналд Рейгън


CINEMA NEWSWALKER
В Холивуд подготвят филм за живота на един от бележитите политически лидери на Съединените щати, този на Роналд Рейгън. Биографичната лентата ще проследи историята на 40- тия президент на САЩ от неговото детство до периода му като актьор, а по- късно и като лидер не само на страната, но и на целия свободен свят. Действието във филма ще започне с опита за атентат срещу Рейгън през 1981 година и чрез поредица от ретроспекции и препатки ще обхване целия му живот. Според информацията публикувана от Холивуд Рипортър (The Hollywood Reporter), продукцията ще се различава в доста голяма степен от минисериала, който излезе през 2003 година, с участието на Джаймс Бролин ("Хвани ме, ако можеш") в главната роля.
Бедещият филм ще разполога с бюджет от 30 милиона долара. Отговорността по написването на сценария, който ще се базира по книгите на Пол Кенгор (Paul Kengor)- "Кръстоносецът" ("The Crusader") и "Бог и Роналд Рейгън" ("God and Ronald Reagan")- е поверена на Джонас Маккорд (Jonas McCord) ("Тялото"). Лентата ще бъде продуцирана съвместно от Марк Джоузеф (Mark Joseph) и Ралф Уинтър (Ralph Winter).
Все още не са известни имената нито на актьора, който ще изиграе Рейгън, нито пък на режисьора, който ще застане зад камерата на продукцията. Въпреки това премиерата на филма е насрочена за края на следващата година.
Източник: The Hollywood Reporter

0 коментара:

Публикуване на коментар