четвъртък, 23 септември 2010 г.

Хоакин Финикс може да играе в биографичния филм за Джей Едгар Хувър


CINEMA NEWSWALKER
Вече от доста дълго време следим новините около предстоящата биографична лента за Джей Едгар Хувър, за да прекъснем точно сега с това си начинание (Прочети повече ТУК, ТУК и ТУК). Ето защо ще представим и последната информация около проекта, който както вече се разбра ще бъде режисиран от Клинт Истууд (Clint Eastwood) ("Гран Торино"). Макар че е по- скоро в сферата на слуховете отколкото на потвърдените новини, то според Ню Йорк мегъзин режисьорът на "Непростимо" вече е разговарял с, по принцип отказалия се от актьорската си кариера, Хоакин Финикс (Joaquin Phoenix) ("Гладиатор") за ролята на Клайд Толсън, помощник-директор на ФБР в периода 1947 до 1972 година и най- близък и доверен човек на Хувър.
Въпреки че самия Леонардо Ди Каприо (Leonardo DiCaprio) ("Генезис") потвърди участието си през месец юни в биографичната продукция, то според близки до нея източници той все още не е подписал своя договор за участие. Това е и причината, поради която Клинт Истууд ще предложи ролята на Толсън на Хоакин Финикс, едва след като бъде финализирана сделката с Ди Каприо.
Сценарият на филма е написан от Дъстин Ланс Блек (Dustin Lance Black) ("Милк"). Историята в него се съсредоточава върху житейския път на Хувър и отношенията между легендарния ръководител на ФБР и неговия помощник- директор Клайд Толсън. Според слуховете двамата са били освен всичко друго и гей двойка. В тази връзка се разглеждат и действията на Хувър, който след смъртта си завещава цялото си състоянието на Толсън, включително къщата си, в която той се премества да живее в последствие.
Източник: NY Mag

0 коментара:

Публикуване на коментар