петък, 24 септември 2010 г.

Джоди Фостър, Кейт Уинслет, Кристоф Валц и Мат Дилън в "Божествата на касапите" на Роман Полански

CINEMA NEWSWALKER
Джоди Фостър (Jodie Foster) ("Човек отвътре"), Кейт Уинслет (Kate Winslet) ("Четецът"), Кристоф Валц (Christoph Waltz) ("Гадни копилета") и Мат Дилън (Matt Dillon) ("Сблъсъци") ще изиграят главните роли в новия филм на Роман Полански (Roman Polanski) "Божествата на касапите" ("God of Carnage"). Лентата ще бъде адаптация на едноименната пиеса от 2006 година на френската авторка Ясмина Реза (Yasmina Reza).
Въпреки гръмкото си заглавие сюжетната линия на "Божествата на касапите" се съсредоточава върху две семейни двойки, които се срещат, след като техните синове се сбиват в училище. Срещата им започва катастрофално, тъй като всяка от двойките атакува другата за родителските й умения и начини на възпитание. Постепенно кавгата разкрива проблемите на двете семейства в собствените им бракове.
Чрез пиесата си Реза акцентира върху проблемите в общуването на всички възможни нива, започвайки от обществото и стигайки до семейството, като в същото време поставя на дневен ред и други значими въпроси.
Снимките на филма ще започнат през февруари следващата година в Париж и според плана трябва да продължат 12 седмици. Въпреки че действието в лентата би трябвало да бъде заснето в Бруклин, то този вариант е отпаднал поради проблемите на Полански с американското правосъдие.
За справка на читателите ще добавим, че пиесата на Ясмина Реза е изиграна на Бродуей в 452 представления и спечелва три награди Тони. Главните роли в нея са поверени са Джеймс Гандолфини (James Gandolfini), Марсия Гей Хардън (Marcia Gay Harden), Джеф Даниълс (Jeff Daniels) и Хоуп Дейвис (Hope Davis).
Българските зрителите могат да гледат "Божествата на касапите" в Модерен театър.
Източник:Deadline

0 коментара:

Публикуване на коментар