събота, 11 септември 2010 г.

Стивън Сомърс може да режисира филм за героя на Дийн Кунц, Од Томас ?


CINEMA NEWSWALKER
На своя Туитър акаунт Пръдъкшън Уикли (Production Weekly) публикуваха информацията, че Стивън Сомърс (Stephen Sommers) ("Мумията", "G.I. Joe: Изгревът на Кобра") може да поеме режисурата на адаптацията по романите на Дийн Кунц (Dean Koontz) за героя Од Томас. На този етап тази новина все още не е потвърдена и единствения й източник е Пръдъкшън Уикли.
Първата поява на персонажа Од Томас е в излязлата през 2003 година книга "Odd Thomas", чиято премиера е последвана от нови три романа "Forever Odd", "Brother Odd", "Odd Hours", както и от графичния роман "In Odd We Trust". Само след няколко седмици, на 5 октоври трябва да се появи и втория графичен роман от поредицата.
Действието в книгите на Кунц се върти около 21 годишния Од Томас, който живее в измисленото градче Пико Мундо (Pico Mundo), Калифорния. Младежът е надарен със способността да вижда духовете на умрелите, но не и да ги чува. Въпреки това той намира начини да комуникара с умрелите.
Първите три романа от поредицата за Од Томас са достъпни и на българския книжен пазар благодарение на издателство "Плеяда"- "Чудакът Томас", "Чудакът Томас – Завръщането" и "Брат Од". Ето и техните ревюта:

"Чудакът Томас"
" Водя чудат живот. Което съвсем не означава, че живея по-добре от вас. Убеден съм, че и вие изпитвате щастие, удоволствие и постоянен страх, и то в прекомерна степен. В края на краищата и вие като мен сте човешки същества, а хората знаят що е радост и сковаващ ужас.

Од Томас наистина е чудак - с удоволствие работи в закусвалня в малко калифорнийско градче, въпреки че притежава талант за писател. Каква е причината за тази липса на амбиция у един двайсетгодишен младеж? Много по-рядък талант: Од вижда и разговаря с призраци на мъртъвци, които отказват да се преселят в отвъдното. Той успява да скрие дарбата си от всички с изключение на симпатичната си приятелка и началника на полицията, комуто понякога помага за залавянето на престъпници.
Появата на зловещ непознат обезпокоява Од. Той прониква в къщата му и открива цяла картотека с досиета на серийни убийци, което му подсказва, че в спокойното градче се подготвя масово кръвопролитие. Остават броени часове до 15 август - деня, в който може би ще настъпи катастрофата. Ще успее ли Од Томас да се намеси навреме?"

"Чудакът Томас – Завръщането"

"Негов приятел от детинство изчезва безследно. Дали не се е случило най-лошото? Од използва необикно- вените си способности, за да открие изчезналия, но се натъква на нещо много по-страшно от труп - изправя се срещу лукав и коварен враг и е въвлечен във водовъртеж от ужасяващи събития.
За пореден път той ще устои на най-големите си страхове, ще му помагат стари и нови съюзници, някои живи, други - не. Защото в предстоящата битка няма да има безучастни наблюдатели и всяка грешка може да наруши равновесието между отчаянието и надеждата."

"Брат Од"

"След смъртта на любимата си Сторми и потресаващата среща с коварната извратена Датура Од Томас търси убежище в манастир. Сивото ежедневие е като балсам за наранената му душа, пък и духовете на мъртвите вече не смущават дните и нощите му, явява му се само неизменният Елвис. Безметежното му съществуване е нарушено от множество бодаси, витаещи около болните дечица, приютени от монахините. Той знае, че появата им предвещава трагично събитие. В разгара на страховита снежна буря монасите и монахините обединяват усилия да спасят децата. Обитателите на манастира не подозират, че са подложени на чудовищен експеримент, а Од се среща с враг, древен и неумолим като самото време."
Източник: Production Weekly, www.pleiadbooks.com

0 коментара:

Публикуване на коментар