сряда, 15 септември 2010 г.

Нов филм за живота на Ал Капоне


CINEMA NEWSWALKER
Филмовата компания Уорнър Брос (Warner Bros.) е купила сценария на Уолън Грийн (Walon Green) ("Дивата орда", "Заличителят"), сюжетната линия на който изследва произхода на Ал Капоне. Трудът на Грийн, който е озаглавен "Сисеро" ("Cicero"), акцентира върху възхода на останалия в историята мафиотски бос от бедните квартали на Бруклин до глава на подземния свят в Чикаго по време на сухия режим в САЩ. По това време Капоне и неговите хора слагат ръка върху казината и контрабандата на алкохол в града. За да си осигури по- голям периметър на действие извън рамките на Чикаго, известния гангстер създава своята щаб квартира в предградието Сисеро (Cicero) и поема неговото управление.
Според Варайъти (Variety) сценария е описван като един вид връщане към миналото и изпълнените с убийства гангстерски филми на Уорнър от 30- те години на миналия век. Сред тях се открояват лентите останали в историята на киното с участието на Джеймс Кагни, а именно "Малкият Цезар" (1931), "Обществен враг" (1931) и "Ангели с мръсни лица" (1938).
"Сисеро" ще бъде продуциран от Джон Лешър (John Lesher) и Адам Касан (Adam Kassan) чрез тяхната компания Ле Грисби Пръдакшънс (Le Grisbi Productions). Като изпълнителен продуцент е привлечен и Леонард Акерман (Leonard Ackerman), който е известен с продуцентската си работа върху излезлия през 1959 година филм "Ал Капоне".
Източник: Variety

0 коментара:

Публикуване на коментар