вторник, 9 март 2010 г.

И Сътворението в 3D


CINEMA NEWSWALKER
Филм в 3D по книгата "Битие" може да бъде създаден от Парамаунт Пикчърс, предаде Deadline. По проекта работят още и бившия съучредител на Уолдън медия (Walden Media) Кари Гранат (Cary Granat) и Рийл ЕФЕкс (Reel Fx). Сценарият на лентата е написан от Джон Фъско (John Fusco) ("Идалго"), а нейн режисьор ще бъде Дейвид Кънингам (David Cunningham). От Рийл ЕФЕкс ще се заемат с визуалните ефекти и превръщането на филма в стойностно 3D изживяване.
Продукцията ще бъде с бюджет от 30 милиона долара и се очаква да привлече семействата и вярващата в Бог публика.
Книгата "Битие" представя древното предание за възникването на света, сътворяването на природата- растенията и животните, създаването на човека и човешкия род от Адам и Ева.
Проблемите около филма са свързани с това, че има твърде много места, интерпретацията на които може да предизвика бурно недоволството и остра реакция по света. Въпроси от типа на това кой ще изиграе Бог (ако въобще той присъства като образ, а не само като глас), кои актьори ще пресъздадат Адам и Ева и от какъв произход ще бъдат и т.н. Това прави проекта в голяма степен рисков за създателите си и най- вече за студиото (в случая Парамаунт), което ще го финансира и разпространи. Ето защо не представлява голяма изненада факта, че реализирането на продукцията на този етап все още не е сигурно, не е потвърдено и не е получило зелена светлина.
Типичен пример за подобен род филми и проблемите около тях е лентата на Мел Гибсън "Страстите Христови". Въпреки че продукцията донесе огромни печалби в последствие, нейното финансиране почти изцяло е поето от самия режисьор Мел Гибсън.
Източник: Deadline

0 коментара:

Публикуване на коментар