вторник, 2 март 2010 г.

Филм за боксьора вдъхновил Силвестър Сталоун да създаде Роки Болбоа


CINEMA NEWSWALKER
Пред МТВ Лив Шрайбър ("Манджурският кандидат", "Х-мен Началото: Върколак") говори за бъдещите си планове свързани с киното. Актьорът разкри, че проекта върху който работи в момента е биографична лента за боксьора Чък Уепнър (Chuck Wepner). Той е човекът вдъхновил Силвестър Сталоун да създаде образа на Роки Балбоа и филмите за него.
Все още не се знаят подробности около лентата, като например кога ще започне да се снима или кой ще бъде нейн сценарист, но Шрайбър сподели, че ще работи съвместно с режисьора Джеф Фюрзиг (Jeff Feuerzeig) ("The Devil and Daniel Johnston").
Бившият боксьор тежка категория Чък Уепнър е роден на 26 февруари 1936 година в Ню Джърси. Той прави своя дебют на професионалния ринг през 1964 година. В кариерата си Уепнър има 35 победи (17 от тях с нокаут), 11 загуби и 2 равни мача от общо 51 срещи. През годините той се изправя срещу величия в бокса като Джордж Форман, Сони Листън и Мохамед Али. Именно със срещата си срещу Али, която се провежда на 24 март 1975 година в Ричфилд Колизеум, Кливланд, Уепнър остава в историята на бокса и прави силно впечатление на Силвестър Сталоун.
Боксьорът прекарва осем месеца в тренировки в планините Катскилс под ръководството на своя треньор Бил Презант и мениджър си Ал Брейвърман, за да се подготви за срещата. В края на краищата Чък Уепнър губи двубоя, но остава на ринга през всичките 15 рунда. В деветия рунд Уепнър просва на ринга Али с удар в брадата и отива при треньора си, за да му каже: "Хей, повалих го", а Презант му отговаря: "Да, но сега найстина изглежда бесен...". В оставащите рундове Али нанася няколко лицеви травми и чупи носа на родения в Ню Джърси боксьор. Въпреки че Уепнър изостава по точки той прави драматично завръщане, като губи едва в последните минути.
Запитан преди срещата дали мисли, че ще се измъкне от мача жив Уепнър отговаря: "Оцелявам през целия си живот... след като преживях морската пехота, значи мога да оцелея и след Али."
През 1976 година Чък Уепнър се изправя срещу профисионалния кечист Андре Гиганта.*

* В третата част на "Роки" героят на Силвестър Сталоун се изправя в благотворителна среща срещу кечист, изигран от Хълк Холган.
Източник: Мoviesblog.mtv.com

0 коментара:

Публикуване на коментар