вторник, 23 март 2010 г.

Кой ще купи Метро Голдуин Майър?


CINEMA NEWSWALKER
В понеделник Метро Голдуин Майър (МГМ) потвърди, че вече са получили офертите за закупуването им от няколко компании. Въпреки че от студиото не разкриха имената на кандидат купувачите, то според добре осведомени източници предложенията са отправени от Аксес Индъстри (Access Industries), Лайънсгейт (Lionsgate) и Тайм Уорнър (Time Warner).
Според Холивуд Рипортър, въпреки че не участват в търга, в последствие може да се присъединят и Куалиа кепитъл (Qualia Capital) и Нюз Корп (News Corp).
От МГМ излязоха с изявление, в което се казва: "Компанията ще прегледа офертите и свързаните със сделката условия през следващите няколко седмици."
Филмовото студио се надява да постигне съгласие с кредиторите за удължаване на съществуващия период за изплащане на задълженията си, които възлизат общо на около 3.7 милиарда долара. До 31 март трябва да бъде погасена сумата от 200 милиона, като тя е само част от натрупаната лихва по взетите кредити. Отделно от това до 8 април от компанията трябва да изплатят още 250 милина долара, които са свързани с обезпечаването на техния основен дълг.
Както е известн МГМ притежава една от най- богатите библиотеки от филмови заглавия. Ако компанията не бъде продадена на парче, то се предполага, че новия собственик на студиото ще има възможността да се възползва, както от старите заглавия, така и от бъдещите печалбите от продукции като двете части на "Хобитът" и предстоящите филми за Джеймс Бонд.
Източник: Variety, Нollywoodreporter

0 коментара:

Публикуване на коментар