неделя, 14 март 2010 г.

Дисни закрива компанията на Робърт Земекис за специални ефекти


CINEMA NEWSWALKER
Уолт Дисни обяви, че ще закрие компанията за специални ефекти на Робърт Земекис Имидж Мувърс Диджитъл (ИМД) (ImageMovers Digital (IMD)). Това ще стане, след като бъде завършена и пусната на голям екран продукцията "Марс се нуждае от майки" ("Mars Needs Moms") през януари 2011 година.
"Боб и целия екип на ИМД успешно основаха студиото и създадоха изумителен филм, "Коледна песен", във време когато динамиката на индустрията бързо се променя." каза президента на Уолт Дисни Алан Бергман и продължи: "Но имайки предвид сегашните икономически реалности, ние се нуждаем от намирането на алтернативни пътища, за да предоставим градивно съдържание на публиката и ИМД вече не отговарят на нашия бизнес модел."
"Невероятно горд съм от талантливия екип, който събрахме в ИМД и от фантастичната работа, която постигнаха." бе коментара на Земекис.
От Дисни се надяват да продължат работата си с режисьора Робърт Земекис и в бъдеще, като най- вероятно това ще стане в новата продукция на компанията "Жълта подводница" ("Yellow Submarine").
Източник: Comingsoon

0 коментара:

Публикуване на коментар