сряда, 31 март 2010 г.

"Денят на независимостта" с две нови продължения?!


CINEMA NEWSWALKER
Миналата седмица Варайъти съобщи, че Уил Смит е изправен пред дилема, свързана с избора му на бъдещ проект, в който да вземе участие. Единият от вариантите бе предлаганото му от Сони Пикчърс продължение на "Мъже в черно" ("Men in Black 3"), а другия бе фентъзи- приключението на Туенти Сенчъри Фокс "Плаващият град" ("The City That Sailed"). Кой от двата филма ще предпочете актьора тепърва ще разберем.
Новото около Уил Смит е информацията поднесена от IESB за предстоящото продължение на "Денят на независимостта". Оказва се, че според сайта публиката може да стане свидетел не само на един, а на цели два нови филма, които ще бъдат заснети един след друг.
За реализирането на втора част на хита от 1996 година се говореше отдавна. Причините проекта да не се осъществи досега бяха от различен характер. Така например нежеланието на продуцента и сценарист Дийн Девлин (Dean Devlin) и режисьора Роланд Емерих (Roland Emmerich) да се обвържат с работата по проекта, въпреки че бяха готови с историята, осуети неговата по- ранна реализация. По- късно пък поради финансови затруднения на Туенти Сенчъри Фокс създаването на продукцията отново бе отложено.
След успеха на "Аватар" и огромните печалби в размер на 2 милиарда и 684 милиона долара, които бяха отчетени от Фокс, според IESB от кино студиото са решили да направят не едно, а две продължения на "Денят на независимостта". Позовавайки се на свой източници от IESB съобщават, че Уил Смит ще вземе участие и в двата филма. Планът е снимките по тях да започнат най- рано през 2011 година.
Информацията на този етап все още не е официално потвърдена от Туенти Сенчъри Фокс.
Усхехът на "Денят на независимостта" няма как да се оспори, ако се имат предвид неговите финансови резултати. За създаването на филма са похарчени 75 милиона долара. В последствие лентата отбелязва общи приходи от 817 милиона долара, като към тях трябва да се прибавят и отчетените печалби от продажбата на DVD и телевизионни права в размер на 200 милиона долара.
Източник: IESB

0 коментара:

Публикуване на коментар