понеделник, 29 март 2010 г.

"Буч Касиди и Сънданс Кид" с продължение


CINEMA NEWSWALKER
Новините за продължения на филми превърнали се в класика или казано с други думи които не просто са оставили диря, а са прокарали път в света на кино, не изненадват вече никого. В повечето случай това са слухове пуснати в публичното пространство поради липсата на потвърдени новини. Понякога обаче слуховете се превръщат в истина и тогава не само феновете на определени филми, но и по принцип ценителите на качествените кино ленти буквално изтръпват. Такъв е и случая с "Буч Касиди и Сънданс Кид". Преди време се появи информацията, че Том Круз и Джон Траволта ще се превъплътят в култовите персонажи в римейк на оригиналната лентата от 1969 година. Това очевидно бе поредния слух. Сега се оказва, че в този слух е имало и доза истина. Според британския вестник Индипендънт (Independent) сценариста на "Навътре в морето" ("The Sea Inside"), "Ванила скай" ("Vanilla Sky") и "Агора" ("Agora") Матео Гил (Mateo Gil) ще направи своя режисьорския дебют в продължението на "Буч Касиди и Сънданс Кид". Действието в новия филм, който ще се казва "Blackthorn", ще се развива няколко години след това в оригиналната лента. Последната сцена в класиката от 1969 година завършва с престрелка между двамата герой и боливийската армия, в която се предполага че те загиват (Според истинската история за живота на Касиди и Кид съществуват множеството предположения за това как и къде загиват, което от своя страна дава големи възможности за интерпретации на кинодейците). В продължението Буч Касиди очевидно ще "възкръсне" и както самият Гил е разкрил сюжета ще се върти около неговия живот. След престрелката в оригиналната лента, в която Касиди по някакъв начин е успял да се спаси, той заживява инкогнито с боливийка, като в продължение на 15 години отглежда коне и се стреми да скрие самоличността си. Решавайки да захвърли всичко това той се опитва да осъществи един последен обир, който да му позволи да се завърне в Съединените щати.
Заснемането на продукцията ще започне следващия месец в Боливия и според режисьора Матео Гил това ще стане в старамодния уестърн стил. В ролята на Буч Касиди ще се превъплъти Сам Шепърд (Sam Shepard) познат от "Стелт" и "Блек Хоук".
Както е известно оригиналния филм, в който ролите на Буч Касиди и Сънданс Кид изиграват Пол Нюман и Робърт Редфорд, е номинаран за седем от престижните награди Оскар, като печели четри от тях. Дали неговото продължение ще сподели поне малка част от славата на своя предшественик или пък ще се окаже поредния неуспешен опит тепърва ще видим.
Източник: Independent

0 коментара:

Публикуване на коментар