петък, 5 март 2010 г.

Режисьорът на "Прешъс" за новия си филм "Селма"


CINEMA NEWSWALKER
Вместо да се подготвя за церемонията по награждаването с Оскари режисьора на филма "Прешъс" ("Precious"), който е номиниран за 6 статуетки от престижните награди, Лий Даниълс сподели пред USA Today, че работи усилено върху своя нов проект "Селма" ("Selma").
"Трябваше да свърша много от домашното си по сценария и прекарах доста време в писане." каза Даниълс. Режисьорът се надява снимачния процес на новата лента да започне през май: "Трябва да подбера актьорите, защото снимките ще стартират скоро. Единственият сигурен човек е Хю Джакмън."
Историята в "Селма" ще се съсредоточи върху сегрегацията в САЩ и борбата на афроамериканците за граждански права. Техните усилия и ситуацията, която възниква в Америка, довеждат до подписването на Акта за граждански права през 1964 година от президента Линдън Джонсън.
По- рано тази година през януари бе съобщено, че Робърт Де Ниро ще участва в продукцията като губернатора на Алабама Джордж Уолъс. Тази информация обаче не бе потвърдена от Даниълс в неговото интервю, което напрактика означава че или актьора се е отказал да играе във филма или пък че все още се водят преговори с него.
Припомняме, че през 1997 година излезе телевизионния филм в четри части "Джордж Уолъс" ("George Wallace"), който представяше историята на губернатора от Алабама. Участие в него взеха Гари Синийз и Анджелина Джоли. Продукцията бе удостоена с множество награди, сред които и две статуетки Златен Глобус за най- добър мини- сереал/ телевизионен филм и за поддържаща женска роля.
Източник: USA Today

0 коментара:

Публикуване на коментар