сряда, 10 март 2010 г.

Виго Мортенсен и Дейвид Кроненбърг отново заедно в нов съвместен филм


CINEMA NEWSWALKER
Виго Мортенсен ("Властелинът на пръстените") ще замени наскоро получилия Оскар Кристоф Валц ("Гадни копилета") в новия филм на Дейвид Кроненбърг "The Talking Cure". Продукцията ще бъде заснета въз основа на пиесата на Кристофър Хемптън (Christopher Hampton) и ще пресъздаде конфликта между Зигмунд Фройд и неговия ученик Карл Густав Юнг. Освен това във филма ще бъде представена и бурната любовна връзка между Юнг и Сабина Шпиелрейн.
Мортенсен ще се превъплъти в ролята на Фройд, а в тази на Юнг ще му партнира Майкъл Фасбендер (Michael Fassbender). В лентата участие ще вземе и Кийра Найтли, която пък ще изиграе Сабина.
Решението на Кристоф Валц да напусне проекта изглежда странно на фона на това, че в последно време актьорът е заявил желанието си да се отдръпне от изиграването на роли на психопати. Въпреки това той е предпочел да изиграе именно такъв тип роля в "Water for Elephants" (прочети повече ТУК) и е отказал участието си в "The Talking Cure". Това е накарало Дейвид Кроненбърг незабавно да подпише с Виго Мортенсен. Двамата вече са работили заедно в "Източни обещания" ("Eastern Promises") и "Тъмно минало" ("A History of Violence").
Източник: Deadline

0 коментара:

Публикуване на коментар