сряда, 17 март 2010 г.

Снимките на "Хобитът" започват през юни


CINEMA NEWSWALKER
В личния си сайт актьора Йън Маккелън, който отново ще изиграе ролята на Гандалф само че този път в екранизацията на романа "Хобитът", разкри че снимките на двата филма ще започнат през юни тази година в Нова Зеландия.
"Заснемането на двата филма "Хобитът" започва в Нова Зеландия през юни. То ще продължи година. Кастингът в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон започна. Освен това сценарият пристигна. Първият е препълнен със стари и нови приятели, отново на приключение в Средната земя.
Режисьорът Гилермо Дел Торо в момента живее в Уелингтън, близо до семейство Джаксън и студиото в Мирамар."
През последните няколко месеца новините, свързани със започването на снимачния процес на двата проекта на Гилермо Дел Торо и Питър Джаксън, бяха противоречиви. Един път се обявяваше се, че снимките ще започнат през тази година, а след това че се отлагат за неопределено време. Причината за неяснотите около двата филма бе финансовото състояние на Метро Голдуин Майер (МГМ) и бъдещата продажба на студиото.
Очевидно обаче перипетите пред МГМ няма да се окажат фатални за двете продукции, които ще бъдат заснети една след друга. Очаква се първият филм да излезе по кината през декември 2011 година, а вторият през същия месец на следващата 2012 година.
Източник: www.mckellen.com

0 коментара:

Публикуване на коментар